Türkiye'nin ilk SAP Next-Gen Laboratuvarı

Türkiye'nin ilk SAP Next-Gen laboratuvarı Marmara Üniversitesi İşletme Fakültesinde açıldı.

07.11.2018 tarihinde, ülkemizin ilk SAP Next-Gen Laboratuvarı törenle açılmıştır. Tören kapsamında Fakültemizi ziyaret eden SAP Kıdemli Başkan Yardımcısı ve SAP Next-Gen Küresel Başkanı Ann Rosenberg, The Female Quotient CEO’su Shelley Zalis,  SAP Next-Gen Marka Yöneticisi Sandra Moerch Petersen, The Female Quotient Yöneticisi Talia Bender Small’a Fakültemiz Öğretim Görevlisi SAP Uzmanı Onur Bekmezci tarafından Fakültemiz Dekanı Prof. Dr. Nuran Cömert ile birlikte SAP SE ile işbirliği içinde yürütülen SAP uygulamalı öğretim faaliyetleri konusunda brifing verilmiştir. Fakültemizdeki uygulamaları takdirle izlediklerini ifade eden Ann Rosenberg, Onur Bekmezci ve Fakülte Dekanı ile birlikte SAP Next-Gen levhasını laboratuvara asmışlar ve üniversitemizin SAP Üniversiteleri Listesine alındığını dünyaya ilan etmişlerdir.

Bu ziyaret çerçevesinde düzenlenen törene katılan öğrenci ve öğretim üyelerine Ann Rosenberg ve Shelly Zalis, “Making Innovation Work for Women and Girlis” başlıklı oldukça etkileyici ve ilham verici bir de konferans vermişlerdir.

"Making Innovation Work for Women & Girls" Konferansı başarıyla gerçekleştirildi.

SAP’nin, Birleşmiş Milletler örgütü ile birlikte yürüttüğü sosyal sorumluluk projesi kapsamında The Female Quotient CEO’su Shelley Zalis ile birlikte SAP Kıdemli Başkan Yardımcısı ve SAP Next-Gen Küresel Başkanı Ann Rosenberg “Making Innovation Work for Women & Girls” başlıklı konferans için 07.112018 Çarşamba günü, İşletme Fakültemize konuk oldular.

Sürdürülebilir gelişmenin en önemli unsurlarından bir tanesi olan Cinsiyet Eşitliği konusuna eğilen bu önemli etkinliğe Fakültemiz Dekanı Prof. Dr. Nuran Cömert, Fakültemizin idarecileri ve öğretim üyeleri ile çok kıymetli öğrencilerimiz katıldılar.

Ana teması Cinsiyet Eşitliği olan konferansta “The Female Quotient” CEO’su Shelley Zalis kadınların dünya ekonomisinde sahip oldukları potansiyelin önemini vurguladı. Zalis konuşmasına mevcut durumda dünya genelinde var olan cinsiyet eşitsizliği ile ilgili çarpıcı veriler ile devam etti. Analitik zekâ olarak bilinen IQ’nun ardından, duygusal zekâ olarak ifade edilen EQ’nun geldiğini, geleceğin öne çıkan işletmecilik zekâsının ise Female Quotient’ın kısaltması olarak FQ olacağını vurgulayan Zalis, bu olgunun doğrudan kadın veya erkek cinsiyeti ile ilgili olmadığını, maskülen ve feminen iki ayrı düşünme biçiminin olduğunu, birçok erkeğin feminen düşünce biçimine sahipken birçok kadının da maskülen düşünme biçimine sahip olabildiğini ifade etti. Gelecek iş dünyasının maskülen düşünce yapısından daha çok, empatiyi ve tutkuyu öne çıkartan feminen düşünce yapısına ihtiyaç duyacağını vurguladı. Öğrencilerimize de seslenen Zalis, liderliğin yaşı olmayacağını, anlamlı işlere imza atmak için hiçbir şey beklemeden harekete geçmelerini öğütledi.

Zalis’in ardından SAP Kıdemli Başkan Yardımcısı ve SAP Next-Gen Küresel Başkanı Ann Rosenberg de konferansta bir konuşma yaparak SAP firması olarak neden bu projeye ortak olduklarını, SAP’nin küresel ölçekteki sosyal sorumluluk bilinci hakkında değerlendirmelerde bulundu.

Konferansın sonunda, Fakültemiz Dekanı Prof. Dr. Nuran Cömert, The Female Quotient CEO’su Shelley Zalis ve SAP Next-Gen Küresel Başkanı Ann Rosenberg’e katılımları ve konuşmaları için teşekkür plaketlerini sundu. Fotoğraf çekimi ile etkinlik tamamlandı.